Hoe het begon

Ik ben op 12 februari 1975 geboren en ben opgegroeid in Appingedam. Op de een of andere onverklaarbare wijze ben ik besmet geraakt met het paardenvirus. Als zesjarige wilde ik niets liever dan een pony. "Ga eerst maar eens op voltige" zeiden m'n ouders, "dan zien we wel of je het echt leuk vind."

En of ik het leuk vond. Op mijn zevende kreeg ik mijn eerste pony Relly, een fantastisch donkerbruin Welsh merrietje!

Elke week naar de clublessen van de Fivelruiters in Appingedam! De beginselen leerde ik van mijnheer Westenbrink en daarna volgden de geweldig leerzame privé-lessen van mijnheer Boersma. En elk weekend op concours! Het was een geweldige tijd, waarin we  kwamen tot M² dressuur en L springen. Nou ja, springen: ik lag bijna elke week wel ergens tussen de balken en stropakken ;-)


Na Relly volgden Rolando en Fantastique. De laatste was een geweldige dressuurpony met heel wat Arabieren-bloed in de aderen. Met Fantastique heb ik voor het eerst Z dressuur gereden. 


Toen ik zestien was, wist ik zeker dat ik naar Deurne wilde. En na vier jaar hard werken op diverse paardenbedrijven verspreid over heel het land behaalde ik in 1995 mijn instructeur- en bedrijfsleidersdiploma aan het NHB.


Lees verder op…

 

NieuwsbriefTwitter