Wijze van coaching met paard én NLP

Een paard reageert altijd direct en zonder voorbehoud op de manier waarop jij ze tegemoet treedt. Paarden zijn vluchtdieren en daarom hoog sensitief. Als jij gespannen bent, zullen zij ook gespannen reageren. Als jij ontspannen bent, idem dito.

NLP is de afkorting voor neuro-linguïstisch programmeren. Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op je onbewuste breinprocessen. NLP gebruik je om je bijvoorbeeld beter te leren voelen, beter te leren communiceren, maar ook om betere strategieën te gebruiken bij sportprestaties.

Ieder mens past onbewust (mentale) strategieën toe als hij/zij in een bepaalde situatie stapt. Bijvoorbeeld als hij/zij examen moet doen, of aan een wedstrijd begint. Die al lang aanwezige strategieën hoeven niet altijd de meest effectieve te zijn. Als jij je van jouw strategie bewust wordt, kun je die met behulp van de relatief simpele en leuke NLP-technieken omzetten in béter werkende strategieën.

Door met een paard te werken aan jouw strategieën zul je direct ervaren dat het beter en makkelijker gaat. Immers een paard reageert altijd op wat er voor hem gebeurt. Daarom is mijn manier van coachen niet alleen een heel ontspannen, leuke manier van werken, maar ook eentje waarbij je direct vooruitgang kunt boeken met je het paard. En dat bevordert de snelheid waarmee jij je ontwikkelt.

We willen allemaal volop met positieve energie in het leven staan. Als wedstrijdruiter is het daarbij de kunst om samen met je paard een team te vormen waarbij vertrouwen en commitment voorop staan. Mijn manier van coachen kan je zeker op weg helpen bij het vinden van de juiste balans met jouw paard.


Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak of meer info.


Lees verder op…

 

NieuwsbriefTwitter